Lezajlott a Zöld Budapest munkacsoport 2023-as évindító ülése

2023. március 22-én lezajlott a Fővárosi Önkormányzat klímaügyekkel, zöldpolitikával, épített és természetes környezeti témákkal foglalkozó civil munkacsoportjának első 2023-as plenáris ülése, melyen a Fővárosi önkormányzat munkatársain kívül 14 civil szervezet képviselője vett részt.

Az ülésen három napirendi pontot tárgyaltak a megjelentek. Elsőként a 2023-as mobilitási hétről és civil szervezetek csatlakozási lehetőségeiről beszélgethettek a résztvevők. Budapest nem régiben csatlakozott az Európai Unió “100 klímasemleges és okosváros” kezdeményezéséhez, melyről ugyancsak szó esett. Végezetül a civil Rakpart Témacsoport munkájáról szóló beszámoló került napirendre, mely több alkalmas intenzív műhelymunka keretében foglalkozik a pesti rakpartok megújításával. 
 
A Zöld Budapest egyike a 2021 tavaszán alakult civil munkacsoportoknak. Az Esélyteremtő Budapest, a Nyitott Budapest és a Zöld Budapest munkacsoportok a főváros vezetése és a civil szervezetek közötti kétirányú, érdemi kommunikációt elősegítő véleményező és javaslattevő fórumok, melyekbe bármely, az adott munkacsoport profiljához illeszkedő tevékenységet végző, budapesti székhelyű és legalább egy éve működő civil szervezet jelentkezhet tagnak. Az Aktív és a Fiatal Budapest munkacsoportok a 2022 októberi rendeletmódosítással indultak el. A Fiatal Budapest májusban tartja első, alakuló ülését​.
 
A Zöld Budapest ülésről készült teljes emlékeztető itt olvasható​, a munkacsoportok korábbi üléseiről készült összes anyag pedig itt érhető el.