Társadalmi egyeztetés a futósport események szabályozásának módosításáról

A Fővárosi Önkormányzat módosítja a tulajdonában álló közterületeken megrendezendő futósport események szabályozásáról szóló rendeletet, amelynek tervezetét társadalmi egyeztetésre bocsátja.   

A vonatkozó 40/2012. (V.8.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Futósport Rendelet) 3.§ (1) alapján, a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló közterületet részben vagy egészben igénybe vevő futósport esemény abban az esetben kerülhet megrendezésre, ha a futósport esemény az éves naptártervben szerepel.  

Ahhoz, hogy a 2023. évi futósport események naptárterve elfogadásra kerülhessen – ezáltal lehetővé váljon jövő évi futóesemények megszervezése – szükséges a Futósport Rendelet módosítása tekintettel arra, hogy a 2023. évi nemzetközi események több futóeseményt generálnak a következő évben. Fentieken túl, szükséges a futóesemény naptártervvel kapcsolatos pályázat eljárási határidejének módosítása is a gyakorlati tapasztalatok mentén, valamint a hatályos szabályozás szerint a pályázatok elbírálási határideje ez év június 20-a, mely jelen módosítás okán nem tartható. Továbbá fontossá vált egyéb technikai módosítások megtétele a Futósport Rendelet vonatkozásában, melyek a rendelet aktualizálását szolgálják. 

A rendeletmódosítással kapcsolatban 2022. június 25. délig van lehetőség a vélemények, hozzászólások megküldésére, a következő elektronikus levelezési címre: farkas.hajnal@budapest.hu

A módosított rendelettervezet szövegét erre a hivatkozásra kattintva ismerheti meg, a társadalmi egyeztetésre vonatkozó adatkezelési tájékoztatót pedig ide kattintva töltheti le.

Köszönjük értékes hozzájárulását a futósport eseményekről szóló rendelet módosításához!